BAHAN2 A
500 GM PARU DIREBUS KEMUDIAN DIPOTONG AGAK2 NIPIS
GORENG DENGAN SEDIKIT SERBUK KUNYIT DAN GARAM
BAHAN B
3-4 biji bawang besar#
5 biji bawang putih#
10-15 biji lada #kering ikut kepedasan
Bahan diatas haruslah dikisar halus
Bahan C
2 batang serai dititik
4-5 helai daun limau purut
1 keping asam gelugur
Garam secukup rasa
Gula lebihkan sedikit
CARA MEMBUATNYA
LEBIHKAN SEDIKIT MINYAK SEMASA MENUMIS, TUMIS BAHAN2 KISAR SEHINGGA
WANGI DAN PECAH MINYAK, MASUKAN PARU,SERAI, GARAM, GULA, ASAM GELUGUR,
DAN DAUN LIMAU PURUT..GAUL2 KAN SEHINGGA MESRA RASA PUN DAH CUKUP..
} PASTIKAN LEBIHKAN SEDIKIT GULA SEPERTI BERSIRA YER..(JGN LAH MANIS2 SANGAT
No comments:
Post a Comment