(Ihsan perkongsian Pn Aspasiah Md Ali-Facebook)
Tetel (Daging Campur) direbus hingga hampir empuk, jgn dibuang air rebusannya
Cili kering direndam hingga kembang, cuci n buang biji
Bawang merah
Bawang putih
Halia, kunyit n belacan
Ketumbar biji
Jintan halus n kasar
Lada hitam
* kesemua bahan dikisar halus
Halba untuk menumis
Air asam, garam n serbuk perasa jika suka
Daun limau purut
Caranya : Panaskan minyk n masukkan halba serta bahan kisar. Tumis hingga garing. Pastu masukkan tetel/daging dan air rebusan, air asam n daun limau purut...garam n serbuk perasa... Masak hingga betul2 mendidih dan daging dah sebati dgn kuahnya...,
Tetel (Daging Campur) direbus hingga hampir empuk, jgn dibuang air rebusannya
Cili kering direndam hingga kembang, cuci n buang biji
Bawang merah
Bawang putih
Halia, kunyit n belacan
Ketumbar biji
Jintan halus n kasar
Lada hitam
* kesemua bahan dikisar halus
Halba untuk menumis
Air asam, garam n serbuk perasa jika suka
Daun limau purut
Caranya : Panaskan minyk n masukkan halba serta bahan kisar. Tumis hingga garing. Pastu masukkan tetel/daging dan air rebusan, air asam n daun limau purut...garam n serbuk perasa... Masak hingga betul2 mendidih dan daging dah sebati dgn kuahnya...,
No comments:
Post a Comment